Domov Pošlji email Kazalo RSS novice  
O nas Sekcije Galerija fotografij Forum Prireditve Rezultati Sponzorji
Športno društvo Tinje
 
ISKANJE PO PORTALU
PREJEMANJE E-NOVIC
Poglavja
  Športno društvo Tinje
Zgodovina
Kako se nam pridružiš
Kontakt-lokacija
Povezave
  Sekcija - Kolesarstvo
Interne tekme
Izleti
  Sekcija - Boarding
Domov
Šola bordanja
Snowboarding
Smučišča
  Sekcija - Nogomet
Ekipa
  Sekcija - Pohodništvo
Domov
Pohodniški izleti

Anketa
Vzpona na 3Kralje se ne bom udeležil ker :







rezultati anket

Vreme po Sloveniji
Vreme

Statistika
števec obiskov:
3885633
datum:
29.3.2024
 
Cestna kolesarska dirka UE Domžale 2009

dirka domzale 2009 034V soboto 25.4. smo se člani kolesarske ekipe Šd Tinje ENIM udeležili prve kolesarske dirke to sezono, ki je potekala v Domžalah. Proga, ki je bila dolga 35 km je potekala preko številnih vzponov in spustov, zato je bila zelo selektivna in zahtevna za vsakega udeleženca. Čas zmagovalca je znašal 51 min in 53s kar pomeni, da je njegova povprečna hitrost znašala krepko čez 40 km/h.
Dirke se je udeležilo približno 200 tekmovalcev in še najverjetne enkrat toliko rekreativcev, ki pa so štartali ločeno in po drugačni trasi.






Člani Šd Tinja ENIM so se za prvo dirko sezone odrezali dobro saj so zasedlni naslednja mesta v kategorijah:
  • Primož Štefane 4.mesto
  • Marko Degiampietro 7.mesto
  • Janez Bohak 13.mesto
  • Andrej Leskovar 14. mesto
  • Robert Kocmut 18.mesto

Vse rezultate si lahko pogledate tukaj
In še nekaj slik iz te dirke: Galerija

Potek dirke še iz mojega osebnega vidika:
Dirka se je začela zelo živčno, saj se je poznalo, da je za mnoge prva v sezoni in, da še nismo vsi navajeni vožnje v tako veliki skupini. Vožnja za avtomobilom je potekala po pričakovanjih - zaviranje in potem pospeševanje na polno. Za vožnjo v tako veliki skipini je pač značilno, da se ustvari sistem tako imenovane "elastike". Ko se je varnostni avto odmaknil, se je začelo zares. Hitrost je hitro narastla preko 50 km/h tako, da niti nisem imel časa spremljati vseh svojih parametrov (hitrost, pulz, kandenca). No pa saj to na tekmi v bistvu niti ni važno.
DSCF1228
Ko je prišel prvi klanec se hitrost ni kaj bistveno zmanjšala. Na ta klanec se je že naredila prva večja selekcija, saj nas je v prvi skupini ostalo le še kakšnih 40-50 tekmovalcev. Čez par manjših klancev se je tempo malce umiril, potem pa spet večji klanec, kjer je tudi meni zmanjkalo 10 m, da bi še držal priključek z najboljšimi. Ni ga slabšega občutka, ko gledaš skupino le 10 m pred seboj in ne moreš naredit popolnoma nič, da bi se jim priključil. Po tistem klancu so se organizirale manjše skupine, ki so nadaljevale svojo pot proti cilju.
Nekaterim fantom se pozna, da imajo v letošnji sezoni že nekaj tekem v Italiji in par 1000 km več od mene. Mogoče (a malo verjetno) se pa situacija na naslednjih tekmah obrne :)



Zahvale našim sponzorjem

pano

 
26.04.2009 [Število ogledov: 331]

 
 
O nas   ::   Sekcije   ::   Galerija   ::   Forum   ::   Prireditve   ::   Rezultati   ::   Sponzorji   ::   Kazalo   ::   Povezave
copyright ©2009 www.sd-tinje.com | Vse pravice pridržane