Domov Pošlji email Kazalo RSS novice  
O nas Sekcije Galerija fotografij Forum Prireditve Rezultati Sponzorji
Športno društvo Tinje
 
ISKANJE PO PORTALU
PREJEMANJE E-NOVIC
Poglavja
  Športno društvo Tinje
Zgodovina
Kako se nam pridružiš
Kontakt-lokacija
Povezave
  Sekcija - Kolesarstvo
Interne tekme
Izleti
  Sekcija - Boarding
Domov
Šola bordanja
Snowboarding
Smučišča
  Sekcija - Nogomet
Ekipa
  Sekcija - Pohodništvo
Domov
Pohodniški izleti

Anketa
Vzpona na 3Kralje se ne bom udeležil ker :







rezultati anket

Vreme po Sloveniji
Vreme

Statistika
števec obiskov:
3886961
datum:
29.3.2024
 
Kolesarske priprave na Pagu

pag andreja 101  Small Dne 9.3.2009 smo se člani športnega društva Tinje udeležili kolesarskih priprav na hrvaškem otoku Pag in sicer v kraju Dinjiška.
Priprave so se izkazale za uspešne saj so nam vsi dejavniki šli na roko: zdravje članov je bilo brezhibno, brez večjih tehničnih težav koles in ostale opreme, vreme popolno, ceste prazne,...

Priprav se je udeležilo 13 članov od katerih nas je aktivno kolesarilo 11. Prvi treningi so se začeli v četrtek zjutraj, ko smo več ali manj raziskovali na prvi pogled puščavski otok Pag. Že sama zamenjava okolja te prisili v boljše počutje in bolj sproščeno vzdušje zato je tudi prva vožnja po Paških cestah potekala v tem stilu. Tempo zmeren, dolžina trase približno 100 km, vožnja na vzpone primerna najpočasnejšemu. Nekaterim članom se je seveda poznala neprespana noč in dolga vožnja z avtomobilom do naše destinacije, zato so se tudi malce prej odločili za vrnitev proti domu.

Ceste na Pagu so se izkazale za zelo primerne za kolesarske priprave, saj so dovolj široke, lepo urejene, pregledne, prazne in tudi zanimivo razgibane. Seveda, da ne omenjam prelepih pogledov na Jadransko morje, Velebit in zalive Paga. Mogoče bi pripisal edini minus domačim voznikom, ki pač ne sodijo med najbolj potprežljive in kulturne šoferje. No sicer pa pri nas doma ni kaj drugače. Drugih težav pa z našimi sosedi nismo imeli, kljub opozorilom, da bi znali biti nesramni in nevarno agresivni.
pag andreja 029  Small

V bistvu so pa vsi dnevi potekali po približno istem urniku. Zjutraj okrog 8 ure bujenje, malce "predzajterka", ob 10ih pašta in okrog 11ure odhod na kolo. Proti domu smo se vračali okrog 15-16 ure, odvisno od posamezika, saj smo se ponavadi ločili v različne skupine. Po treningu je sledila krajša regeneracija, popoldanske aktivnosti( badminton, nogomet, sončenje, karte,...) potem pa "roštiljada". Pa da ne pozabim-tudi kopali smo se v morju kljub zmrzljivim 17°C.
pag smuk 061  Small
Nismo pa samo potovali po Paških cestah ampak smo se odloćili tudi za obisk gorske verige Velebit. Vzpon iz Obrovaca je bil dolg 13,5 km v katerem se dvigneš za 700 v.m. Samo tisti dan smo opravili s 125 km Hrvaških cest in naredili 1400 v.m.
Končna statistika v štirih dneh je pokazala 460 km in 4900 v.m.

V ponedeljek je še sledila razpeljava do Paga in nazaj (26 km) potem pa vračanje v Slovenijo.

Več slik si lahko pogledate tukaj
 
14.04.2009 [Število ogledov: 486]

 
 
O nas   ::   Sekcije   ::   Galerija   ::   Forum   ::   Prireditve   ::   Rezultati   ::   Sponzorji   ::   Kazalo   ::   Povezave
copyright ©2009 www.sd-tinje.com | Vse pravice pridržane