Domov Pošlji email Kazalo RSS novice  
O nas Sekcije Galerija fotografij Forum Prireditve Rezultati Sponzorji
Športno društvo Tinje
 
ISKANJE PO PORTALU
PREJEMANJE E-NOVIC
Poglavja
  Športno društvo Tinje
Zgodovina
Kako se nam pridružiš
Kontakt-lokacija
Povezave
  Sekcija - Kolesarstvo
Interne tekme
Izleti
  Sekcija - Boarding
Domov
Šola bordanja
Snowboarding
Smučišča
  Sekcija - Nogomet
Ekipa
  Sekcija - Pohodništvo
Domov
Pohodniški izleti

Anketa
Vzpona na 3Kralje se ne bom udeležil ker :







rezultati anket

Vreme po Sloveniji
Vreme

Statistika
števec obiskov:
3914969
datum:
23.4.2024
 
Maraton Franja

Za člani Šd Tinja je uspešno opravljenih 156 kilometrov trase Maratona Franje, ki velja za najštevilčnejšo in najbolje organizirano kolesarsko prireditev v Sloveniji. Organizatorji niso razočarali tudi letos, saj je vse potekalo perfektno, kar pri 6800 kolesarjih ni mačji kašelj. Najdaljše in najtežje trase v dolžini 156 km, z višinsko razliko 1050 metrov, se je lotilo 8 "koštrunov". Ob 9 uri zjutraj, ko se je oglasil pok štartne pištole se je vse začelo zares. No v bistvu še ne takoj, saj smo kolesarji morali sprva premagati 16 km zaprte vožnje, kjer smo se čez ozke ulice Ljubljane vozili za avtomobili organizatorja. V Brezovici, kjer je sledil leteči štart pa je hitrost hitro narasla na 50 km/h in kolona kolesarjev se je hitro raztegnila in tudi razpadla na večje skupine. Prvi pravi preizkus nog je sledil v Vrhniki, kjer nas je čakal 5 kilometrov dolg klanec.
Moram priznati, da smo člani Šd Tinja imeli tudi pripravljeno ekipno taktiko, saj smo želeli, da naši članici, Mojci Mijovič pomagamo do čim bolšega rezultata in zmage v svoji kategoriji. Medtem, ko se je Miha Vantur boril v ospredju z najboljšimi smo ostali spremljali Mojco, kar pa še vedno ni bila lahka naloga, saj je Mojca izjemna kolesarka. Po Vrhniškem klancu se je tempo umiril, saj so se organizirale večje skupine, ki so z konstrantnim tempom nadaljevale po trasi in do cilja. Moram pa priznat, da je vožnja vseeno potekala zelo živčno, saj smo bili priča številnim padcem in kolesarjem, ki so okrvavljeni ob progi čakali na rešilca. To je edina negativna točka maratona Franja, no v bistvu vseh množičnih tekmovanj, saj so to edine prireditve, kjer se srečajo profesionalni kolesarji, dobri rekreativci in "nedeljski kolesarji", ki so pred kratkim "odmontirali" pomožna kolesca. Dodamo še veliko tekmovalnost, neizkušenost, preveliko samozavest in padci so neizogibni.
Na srečo smo vsi člani Šd Tinja uspešno prispeli na cilj in to z odličnimi časi. Naš najhitrejši je bil Miha Vantur, ki je prispel v cilj z prvo skupino s časom 3h26min. Ostali člani smo uspešno pospremili Mojco do zmage v svoji kategoriji in absolutno 8 najhitrejše ženske, ki jo je dosegla s časom 3h57min. Maraton Franja je prireditev, katere se mora vsak ljubitelj kolesarstva udeležit vsaj enkrat v življenju, a potrebna je pazljivost, sploh pri tistih, ki niso vešči vožnje v skupini.

Poleg Mojce Mijovič in Mihe Vanturja(36.mesto absolutno in 7. v kategoriji) smo se maratona udeležili še naslednji člani Šd Tinja:
  • Degiampietro Marko 3h57min- 326 mesto
  • Kocmut Robert 3h57min-366 mesto
  • Smogavec Mirko 3h57min-370 mesto
  • Leskovar Andrej 4h01min-427 mesto
  • Mijovič Simon 4h09min-545 mesto
  • Janžič Gregor 4h12min-628 mesto

Rezultate in slike si lahko ogledate tukaj

Še nekaj fotografij:

Franja 2009 1Franja 2009 2Franja 2009 4
Graphic1  Medium da  Medium DSC04269-1
 
16.06.2009 [Število ogledov: 414]

 
 
O nas   ::   Sekcije   ::   Galerija   ::   Forum   ::   Prireditve   ::   Rezultati   ::   Sponzorji   ::   Kazalo   ::   Povezave
copyright ©2009 www.sd-tinje.com | Vse pravice pridržane