Domov Pošlji email Kazalo RSS novice  
O nas Sekcije Galerija fotografij Forum Prireditve Rezultati Sponzorji
Športno društvo Tinje
 
ISKANJE PO PORTALU
PREJEMANJE E-NOVIC
Poglavja
  Športno društvo Tinje
Zgodovina
Kako se nam pridružiš
Kontakt-lokacija
Povezave
  Sekcija - Kolesarstvo
Interne tekme
Izleti
  Sekcija - Boarding
Domov
Šola bordanja
Snowboarding
Smučišča
  Sekcija - Nogomet
Ekipa
  Sekcija - Pohodništvo
Domov
Pohodniški izleti

Anketa
Vzpona na 3Kralje se ne bom udeležil ker :







rezultati anket

Vreme po Sloveniji
Vreme

Statistika
števec obiskov:
3920845
datum:
26.4.2024
 
Split 2007

SPLIT 20Predlog za podvig z kolesom do Splita smo dobili čisto slučajno na začetku letošnjega leta.

Nekdo je omenil, da bi lahko prekolesarili Slovenijo. Po medsebojnih dogovorih smo prišli do zaključka, da slovenijo smo v teh 4 ali 5-tih letih kar kolesarimo malo bolj resno že skoraj vso prekolesarili od razno raznih maratonov v sklopu Slovenija kolesari ( maraton okoli Pohorja, vzpon na Vršič, skok na Roglo…. in do tras, ki smo si jih sami določili vzpon na Mangart, in z kolesom okrog dravske doline, tura čez Pohorje in …..

Tako seje porodila ideja zakaj pa nebi naredili turo Slov. Bistrica - Split in to za prvomajske praznike ter podaljšali še za kak dan dopust v Split-u.

Tako smo se za to turo zmenili : Degiampietro Marko- Visole, Janžiž Grega - Tinje, Justinek Jure Visole, Kocmut Robert Slov. Bistrica, Leskovar Andrej- Oplotnica, Štefanič Jani-Kostanjevec ter voznik spremljevalnega vozila Leskovar tona- Čomba - Oplotnica vsi člani športnega društva Tinje ( Koštruni).

Z fizičnimi pripravami začeli že na samem začetku leta. Ta zima je bila zelo topla tako, da smo lahko večinoma priprav izvršili na kolesih zunaj v naravi kar je bistvenega pomena, da smo lahko to turo do Splita opravili že na samem začetku kolesarske sezone. ( različno od posameznika do posameznika koliko je komu dopuščal čas do 1500 - 3200 Prevoženih km v tem letu) Del priprav pa smo dopolnili v fitnes centrih.

Skozi celo letos smo se dogovarjali o trasi ki bi jo naj prevozili, kje bo potekala, koliko dni bo trajala, kje bomo spali, z čem se bomo prehranjevali,kaj potrebujemo z seboj na tako pot, kako bomo organizirali prevoz za povratek seveda pa tudi koliko denarja potrebujemo za ta podvig.

Tridnevna trasa je bila določena, prenočišča so bila rezervirana preko interneta, spremljevalno vozilo z šoferjem je bilo urejeno,športna prehrana čokoladice, geli, napitki ter kreme za regeneracijo so bile nabavljene, sponzorski dresi so bili narejeni in vsak si je moral še pripraviti nekaj rezervnih delov za svoje kolo v primeru okvare na poti. V to organizacijo je vsak posameznik vložil veliko časa.

Tu se moramo zahvaliti tudi našim donatorjem ; GOM-AVTO in GOM-TRANS avto trgovini-Maribor, BAR LENTEK Slov. Bistrica,SUHOMONTAŽNE GRADNJE MBM Slov. Bistrica,MONTAŽA JANEZ JANŽIČ-CVIRN s.p. Tinje, ŠPORTNO DRUŠTVO Tinje,Gostilna PLANINSKI ORGLEC Tinje,DNEVNI BAR GAMS Zg. Ložnica ter NARADNO ZABAVNI ANSAMBEL ADONIS Slov. Bistrica, ki so nam veliko pripomogli do uresničitve naših sanj.

Prvi dan: četrtek 26.04.2007

OSVOJENA ETAPA


Odhod iz Slovenske Bistrice ob 8h zjutraj. V strnjeni koloni smo pot začeli proti Poljčanam-Rogaški slatini, Brežice nato smo mejni prehod prestopili v Bregani ter nadaljevali do Samobora.Za nami je bilo 100 km večinoma ravninske poti. Pred nami je bil 12 km vzpon čez Rude na Braslovje in nato smo se spustilo 13 km po vinskih cestah Samoborskega Gorja do Jastrebarskega. Pot smo nadaljevali do Karlovca in nato po razgibanih cestiščih čez Slunj do Rakovice, kjer smo imeli rezerviran apartma. Po 7ur 35 min ih urah vožnje ( niso šteti postanki) in prevoženih 205 km ter premaganih 1870 m nadmorske višine smo se najbolj razveselili prhanja. Naš kuhar Jure nam je pripravil testenine in kotlete ki smo jih zmazali v trenutku saj ni nič takega ob porabi 5100 kcal. Po krajšem počitku smo se odpravili na krajši sprehod po Plitvicah, spili pijačo in nato k počitku.

Drugi dan: petek 27.04.2007

Bujenje ob 6 h zajtrk- špageti pakiranje iz apartmajev, pregled koles in priprava na vožnjo.

Na pot smo se podali ob 8,15h po kratkem ravninskem delu smo se začeli vzpenjat proti Plitvicam. Na začetku smo še malo čutili bolečino v nogah od prejšnjega dne a po nekaj km so se mišice segreli in bolečine so izginile pot smo nadaljevali do Udbin in Gračac-a kjer smo se odpočili po kar nekaj krajših vzponih ter si privoščili malico, ki nam jo je pripravil naš šofer spremljevalnega vozila - Čomba. Pred nami je bil še prelaz čez Velebit, ki smo ga vsi brez težav premagali. Nato pa tisti prečudoviti pogled na morje. Nadaljevali smo do Masleniškega mostu kjer smo posneli nekaj čudovitih fotografij ter po zaključili drugo etapo 165 km 5ur 50 min ure zelo razgibane vožnje in nenehnih krajših vzponih kar se tudi vidi po premaganih 1510 m nadmorske višine ter porabljenih 3650 kcal v Zadru, kjer smo se namestili v naprej rezervirane apartmaje. Okrepčali smo se z malo dobrot iz žara, zaigrali partijo kart in se podali na ogled mesta Zadar, kjer smo slišali edinstvene orgle na celem svetu saj valovi, ki udarjajo

v pomol kjer so narejeni utori in speljani na vrh kamnitega pomola in z tem nastanejo prav posebni zvoki. Po dve in pol urni hoji smo vsi bili prav potrebi postelje.

Tretji dan: sobota 28.04.2007

IMG 3SKUPINSKA PRIMOSTEN 3


Zadnji dan smo si privoščili uro spanja več. Zbudili smo se v čudovito sončno jutro in po zajtrku seveda spet špageti in pregled koles ter priprava na zadnjo zastavljeno etapo, ki smo si jo zadali. Na pot smo se podali ob 8,30h čez Zadar, ki seje komaj prebujal. Nadaljevali pot ob prekrasnih pogledih na morje in prijetnem morskem zraku do Biograda na morju, Šibenika ter se ustavili na počivališču Primošten, kjer nas je čakal z malico naš Čomba.

Opravili nekaj fotografij z pogledom na Primošten. Pot nadaljevali v kolesarski koloni en za drugim le nekaj cm oddaljeni med seboj, ko nam je voznik sivega BMW vzel prednost in nato odpeljal dalje in tako eden od kolesarjev ni uspel ustaviti kolesa zato je padel po cestišču. Na njegovo in našo srečo jo je odnesel z lažjimi poškodbami. Ustavili smo se v Trogirju kjer nas je čakal prijatelj iz Maribora ter nas počastil z pijačo.

Pot smo nadaljevali čez vse Kaštel, in zadnje 3 km ki smo jih prevozili kar po avtocesti do table Split.

Tam smo opravili nekaj fotografij. Zadnji dan smo prekolesarili 160 km v času 5 ur 30 min naredili 835m nadmorske višine in za to porabili 3029 kcal

Po zasluženem tridnevnem kolesarjenju smo se ohladili v morju pri Kaštel Kambelovcu, kjer smo imeli najete apartmaje zakurili žar ter proslavili naš uspešno končan zastavljen cilj.

Na prvi dan počitka smo si ogledali Split tržnico in ribarnico ki sta vredni ogleda, Dioklecijanovo palačo, se povzpeli na zvonik Sv. Duje in na hrib Martin, kjer smo obiskali živalski vrt in imeli lep razgled na celi Split. Vse to nam je razkazal lastnik naših apartmajev. Dan smo zaključili z dobro ribo in nekaj dalmatinskega vina.

Naslednji dan smo se vračali za Slovenijo z vozilom v bolj udobnih sedežih kot so na kolesih.

Še nekaj skupnih podatkov:
Skupaj: 530 km
Skupaj vožnje:19 ur
Poprečna hitrost: 27,9
Največja hitrost 75,4 km
Med vožnjo poraba kcal: 11779
Skupaj nadmorske višine: 4215 m
Najvišji vrh: 788 m
Med vožnjo nam je srce udarilo 155 000 krat kar pomeni poprečni pulz 135 udarcev na minuto
Največji pulz:180 udarcev na minuto
 
26.2.2009 [Število ogledov: 4698]

 
 
O nas   ::   Sekcije   ::   Galerija   ::   Forum   ::   Prireditve   ::   Rezultati   ::   Sponzorji   ::   Kazalo   ::   Povezave
copyright ©2009 www.sd-tinje.com | Vse pravice pridržane